VCA Basis of VOL

Specialist in het verzorgen van VCA Basis en VOL opleidingen

Als u kiest voor de cursus VCA Basis of VOL van Huschka dan wordt u in één dag door gespecialiseerde instructeurs opgeleid, zodat u aan het einde van de dag gecertificeerd voor VCA de deur uit loopt.

Huschka bouwbeveiliger gebruikt portofoon

Behaal u VCA Basis of VOL certificaat

Sinds 1 januari 2016 is het verplicht om over een VCA Basis of Vol certificaat te beschikken als u aan het werk bent op een bouwplaats. Als u aan het werk gaat zonder een geldig VCA certificaat dan riskeert u een hoge boete. Dit ook niet gek aangezien het hier over risicovolle banen gaat waarbij een ongeluk in een klein hoekje zit. Als u over een VCA basis of VOL certificaat beschikt dan kunt u aantonen dat u bewust bent van alle risico’s en dat u in staat bent om signalen van een onveilige situatie te herkennen. Een VCA Basis of VOL certificaat is 10 jaar geldig daarna dient u opnieuw examen te doen. Wilt u ook deze week nog uw VCA Basis of VOL certificaat halen? Neem dan contact met ons op.

Huschka bouwbeveiliger instrueert

De inhoud van de cursus VCA Basis of VOL

De VCA basis of VOL cursus duurt één dag. Tijdens deze cursus wordt tot het middag uur alle theorie besproken over hoe u veilig en verantwoord kan werken. Veder besteden we nog extra aandacht aan de relevante wet- en regelgeving, gezondheid en milieu. Nadat alle theorie uitbundig besproken is gaat u een VCA basis of VOL proef examen maken. Hierdoor weet u precies hoe u risico’s juist in moet schatten en bent u in staat om gevaarlijke situaties te voorkomen. Om uw VCA Basis of VOL certificaat te behalen moet u aan het einde van de dag het officiële VCA basis of VOL examen maken. Wordt dit examen met een voldoende afgesloten dan loopt u VCA gecertificeerd de deur uit. Het behalen van uw VCA basis of VOL was nog nooit zo makkelijk en leuk!

Huschka bouwbeveiliger controleren

Makkelijk en snel uw VCA certificaat

Met de VCA Vol of Basis cursus van Huschka wordt u in één dag volledig opgeleid en loopt u als alles goed gaat aan het eind van de dag VCA Basis of VOL gecertificeerd de deur uit. Het behalen van uw VCA Basis of VOL certificaat was nog nooit zo makkelijk en leuk. Neem daarom direct contact met ons op en schrijf u vandaag nog in voor de VCA Basis of Vol cursus! Wij kunnen de VCA Basis of VOL cursus ook incompany verzorgen.

Voor wie is de cursus VCA Basis of VOL?

De VCA Basis of VOL cursus is voor iedereen die risicovolle werkzaamheden uitvoert, zoals op een bouwplaats. Daarentegen is het hebben van een VCA certificaat verplicht als u werkt voor een VCA gecertificeerd bedrijf.

Wat kunt u na de VCA Basis of Vol cursus? 

Na het volgen van de VCA basis of VOL cursus kunt uw personeel het volgende:

 • De cursist is bekend met relevante wet- en regelgeving.
 • De cursist is in staat om gevaar en risico’s in te schatten.
 • De cursist is in staat om effectief op te treden bij gevaarlijke situaties.
 • De cursist is in staat om verantwoord te werken met machines.
 • De cursist is in staat om zichzelf en andere te beschermen.
 • De cursist is in staat om veilig te werken in allerlei omgevingen.

Welke VCA onderwerpen worden behandeld?

 • Werken op hoogte.
 • Risico inschatting en preventie gevaar.
 • Explosie- en brandgevaar.
 • Gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Kennis van gevaarlijke stoffen
 • Ongevallenpreventie en oorzaken.
Huschka bouwbeveiliger geeft uitleg veiligheid

Alle VCA certificaten op 1 plek!

Nadat u de cursus VCA Basis of VOL met een voldoende heeft afgerond ontvangt u het certificaat in het klantenportaal van Huschka en in uw mailbox. Hierdoor heeft u altijd inzicht in uw VCA certificaat. Maar u kunt nog veel meer zien in het klantenportaal van Huschka, zoals: klachten, afspraken, facturen, andere certificaten etc.

Kwalitatief hoge trainingen

De kwaliteit van onze VCA Basis of VOL cursus staat bij ons altijd op de eerste plek. Ten eerste zijn al onze instructeurs gecertificeerd en hebben zij jarenlange ervaring, waardoor zij precies weten hoe zij een VCA training moeten geven. Ten tweede houden wij na elke cursus een klanttevredenheidsonderzoek. Hierin kunt u aangeven of u tevreden met onze VCA cursus bent. Als er verbeterpunt zijn dan horen wij deze graag, hierdoor kunnen wij onze VCA cursussen nog beter maken.

Service van Huschka Groep

Huschka Groep is al jaren de specialist in verschillende veiligheidsopleidingen, zoals: BHV herhaling, Basis BHV, EHBO voor kinderen, beheer brandmeldinstallatie en nog veel meer. Veder zijn wij uw opleiding specialist door verschillende redenen:

 • Wij maken altijd een opleidingsplan op maat!
 • Wij zijn altijd transparant in onze opleidingen.
 • U beschikt altijd over 1 aanspreekpunt.
 • Wij zijn onafhankelijk.

Wij zijn 24/7 bereikbaar

Huschka bouwbeveiliger controleronde

Wat onze klanten zeggen

Huschka Groep is de beveiligings partner van 3000+ tevreden opdrachtgevers. Onze opdrachtgevers hebben allemaal hun eigen verhaal en deze delen wij graag met u. Daarnaast voorzien wij al onze opdrachtgevers graag met een beveiligings advies op maat! Op deze pagina kunt u alle referenties van onze opdrachtgevers lezen!

Huschka klant Raamwerk

Stichting Het RaamwerkHoofd BHV

Bij Huschka nemen wij diverse trainingen af; BHV basis- en herhalingstrainingen, BLS en Kleine blusmiddelen. De trainingen zijn zo ingericht dat ze volledig passen bij onze organisatie.
Wij zijn enorm tevreden over de relatie die we hebben met Huschka. Fijn en snel contact, goede samenwerking en ervaren trainers.
Wij raden Huschka iedereen aan!
Huschka klant Naturalis

Marcel Ravensbergen, Veiligheidscoördinator Museum NaturalisMuseum Naturalis Leiden

“Museum Naturalis neemt sinds 2018 veiligheidscursussen af bij veiligheidsopleidingen, Huschka Safety Services. De BHV-EHBO instructeurs zijn altijd goed gemotiveerd en spelen goed in op de wensen van de klant. De administratie is ook goed op orde o.a. snel antwoordt op al je vragen, telefonisch bereik, certificering, planning en de leslocaties zijn altijd up-to-date.”
Huschka klant KOK Kinderopvang

Justin GublerKOK Kinderopvang Katwijk

“Met KOK Kinderopvang maken wij al jaren naar volle tevredenheid gebruik van de EHK en BHV cursussen bij Huschka Safety Services. Dit doen wij incompany en laten onze medewerkers zichzelf inschrijven via het systeem van Huschka. Dus wij hebben er zelf weinig omkijken naar en Huschka regelt het voor ons. Hiernaast erg fijne contactpersonen en bekwame instructeurs.”
Huschka klant Zorg en Zekerheid

Ploegleiders BHVZorg en Zekerheid Leiden

“Sinds vele jaren maken wij tot volle tevredenheid gebruik van de trainingsmogelijkheden van Huschka. Zo verzorgen zij voor ons de trainingen BHV voor al onze BHV-ers. Dit doen we soms op locatie bij Huschka, maar ook is de mogelijkheid er voor ‘onsite’ zoals wij dat meestal laten verzorgen. We hebben de trainingen AED/BLS afgenomen die we aangeboden hebben aan vele collega’s, maar ook de opleidingen voor (herhaling) BHV en ploegleider verzorgen ze voor ons.”
Huschka klant sportfondsen

Kees KoningsSportfondsen Leiderdorp

“Huschka is een opleidingsinstituut waar je personeel wordt opgeleid onder een hoge kwaliteit. Het contact als organisatie met de opleider verloopt altijd goed. Mocht er maatwerk nodig zijn, zullen zij altijd zoeken naar een oplossing hiervoor. Om deze reden zouden wij voor geen goud met een andere organisatie in zee willen.”
Huschka klant de Kinderhaven

Ans de HaasKinderopvang en BSO De Kinderhaven Leiden

“Via Huschka nemen wij al jaren de opleidingen Eerste Hulp bij werken met Kinderen (EHK) en BHV af. De theorie van E-Learning gemakkelijk thuis en op locatie de praktijk. Dit tot tevredenheid van alle medewerkers.”