Huschka instructeur laat zien hoe je moet reanimeren

Basis en Herhalingscursussen BHV

Is een BHV certificaat verplicht? Ja, volgens de Arbowet dient elke organisatie te beschikken over meerdere gecertificeerde BHV’ers. Als dit niet geregeld is dan riskeert u een boete van 3000 euro! Daarentegen kunt u met BHV’ers de veiligheid op de werkvloer verhogen. Uw medewerkers zijn dan goed voorbereid op brand, ontruiming van het pand en ongevallen. Tijdens de herhalingscursus BHV wordt uw personeel opgeleid om effectief te handelen bij een calamiteit. Verder leren zij belangrijke signalen herkennen, reanimatie, een beginnende brand blussen, het pand ontruimen, communiceren met professionele hulpdiensten en eerste hulp verlenen. Wilt u uw medewerkers ook door ons laten certificeren voor BHV neem dan contact met ons op.

De inhoud van de BHV Herhalingscursus

De BHV herhalingscursus is een eendaagse cursus (of verdeeld over 2 dagdelen). De cursus begint om 09:00 uur ’s ochtends en eindigt om 16:30 uur. Tijdens het eerste onderdeel van de cursus wordt aandacht besteed aan het verlenen van eerste hulp bij ongelukken. Hierbij wordt de geleerde theorie ook geoefend in de praktijk, reanimatie wordt bijvoorbeeld geoefend op speciale poppen. Vervolgens leert u alles over brandbestrijding. Dit onderdeel wordt afgesloten met een oefening waarin een echte brand geblust wordt. Wanneer je aan het eind van de dag competent wordt verklaard door de instructeur, ontvang je als deelnemer een digitaal BHV certificaat en een BHV pas.

Schrijf je direct in!