Onderhoud blusmiddelen

Altijd goede blusmiddelen in huis

Laat u blusmiddelen controleren door de professionals van Huschka groep, dan weet u zeker dat u in het geval van nood altijd over goede blusmiddelen beschikt! Hiermee voorkomt u zoveel mogelijk schade aan uw bedrijfspand.

Huschka cursus brandblussers staan opgeslagen

Preventief onderhoud aan blusmiddelen?

Huschka Groep is de specialist in het onderhoud aan blusmiddelen. Het hebben van goede blusmiddelen is essentieel om zoveel mogelijk schade te voorkomen tijdens een brand. Als de blusmiddelen niet onderhouden worden dan is het mogelijk dat ze niet bruikbaar zijn op het moment dat u ze nodig heeft. Daarom is het belangrijk dat u de blusmiddelen periodiek laat onderhouden door een erkend REOB bederijf. Als u het onderhoud van uw blusmiddelen aan ons overlaat dan weet u zeker dat uw blusmiddelen altijd functioneel zijn. Wilt u meer informatie over het onderhoud aan uw blusmiddelen of wilt u het onderhoud hiervan aan ons uitbesteden? Neem dan contact met ons op.

Huschka beheerder Blusmiddelen controleert blusslang

Wettelijke eisen

Het regelmatig preventief laten keuren, controleren en onderhouden van uw blusmiddelen, zoals brandslanghaspels en brandblussers is verplicht voor bedrijven. Wij controleren uw blusmiddelen via de voorschriften van de NEN 2559. Dit betekent dat wij tijdens het onderhoud rekening houden met het volgende:

 1. Jaarlijks onderhoud door een ODB persoon is verplicht.
 2. Elke vijf jaar moet de vulling van schuim- en natblussers vervangen worden.
 3. Na twintig jaar moeten uw blusmiddelen volledig vervangen worden.

Hierdoor zijn uw koolzuursneeuwblussers (CO2), poederblussers, schuimblussers, bluswagens en brandslanghaspels altijd goed onderhouden en zijn ze functioneel op het moment dat u ze nodig heeft.

Huschka beheerder BMC haalt brandblusser uit zijn auto

Een offerte op maat ontvangen?

Beschikt uw bedrijfspand, winkelcentrum, parkeergarage, etc. ook al over blusmiddelen? En wilt u dat Huschka Groep u ontzorgd met het preventief controleren van uw blusmiddelen? Vraag dan direct een offerte op maat aan!
Huschka Safety Services

Aanvullende of vervangende producten nodig?

Huschka brandblussers

F3 Schuimblusser

Huschka Poederblussers (ABC)

Poederblusser (ABC)

Proactieve kijk op brandveiligheid

De REOB gecertificeerde monteurs van Huschka Groep controleren proactief de brandveiligheid van uw bedrijf. Door het preventief onderhoud aan uw blusmiddelen voorkomt u dat uw blusmiddelen in het geval van nood niet functioneren. Daarnaast kijken onze monteurs ook of de blussers op de juiste plek hangen en of er genoeg blusmiddelen in uw pand aanwezig zijn. Onze monteur bespreek altijd zijn bevindingen met u persoonlijk en adviseert u over eventuele vervolgacties. Hierdoor weet u zeker dat uw bedrijf over een goede brandveiligheid beschikt.

Voordelen van periodiek onderhoud aan blusmiddelen

Als u periodiek uw blusmiddelen laat controleren door Huschka, dan heeft dit meerdere voordelen:

 • Geen onverwachte hoge boetes.
 • Werkende blusmiddelen.
 • Een veilig werkvloer voor uw medewerkers en bezoekers.
 • Onderhoudsmonteur uit de regio.
 • Rapport en certificaat na onderhoud.
Huschka beheerder blusmiddelen controleert brandblusser

Kwalitatief onderhoud aan blusmiddelen

De kwaliteit van het onderhoud aan uw blusmiddelen staat bij ons altijd op de eerste plek. Ten eerste zij al onze medewerkers gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring, waardoor zij precies weten wat ze moeten doen. Ten tweede houden wij 4 keer per jaar een klanttevredenheidsonderzoek. Hierin kunt u aangeven of u tevreden met ons bent. Als er verbeterpunt zijn dan horen wij deze graag, hierdoor kunnen wij onze service nog beter maken.

Alle onderhoud rapportages op 1 plek!

Onze monteurs verwerken al hun werkzaamheden in een onderhoudsrapportage. Alle aangemaakte onderhoudsrapportages kunt u terug vinden in het klantenportaal van Huschka of in uw mailbox. Hierdoor heet u altijd inzicht in het onderhoud van uw blusmiddelen. Maar u kunt nog veel meer zien in het klantenportaal, zoals: klachten, afspraken, facturen, etc.

Service van Huschka Groep

Huschka Groep is al jaren de specialist in verschillende veiligheidsdiensten, zoals: het beheer van brandmeldinstallatie, verschillende veiligheidsopleidingen en het onderhoud aan blusmiddelen. Veder zijn wij uw veiligheid specialist door verschillende redenen:

 • Wij maken altijd een veiligheidsplan op maat!
 • Wij zijn altijd transparant in onze werkzaamheden.
 • U beschikt altijd over 1 aanspreekpunt.
 • Wij zijn onafhankelijk.
 • Wij zijn 24/7 bereikbaar!
Huschka beheerder blusmiddelen loopt weg met twee brandblussers

Wat onze klanten zeggen

Huschka Groep is de beveiligings partner van 3000+ tevreden opdrachtgevers. Onze opdrachtgevers hebben allemaal hun eigen verhaal en deze delen wij graag met u. Daarnaast voorzien wij al onze opdrachtgevers graag met een beveiligings advies op maat! Op deze pagina kunt u alle referenties van onze opdrachtgevers lezen!

Huschka klant Raamwerk

Stichting Het RaamwerkHoofd BHV

Bij Huschka nemen wij diverse trainingen af; BHV basis- en herhalingstrainingen, BLS en Kleine blusmiddelen. De trainingen zijn zo ingericht dat ze volledig passen bij onze organisatie.
Wij zijn enorm tevreden over de relatie die we hebben met Huschka. Fijn en snel contact, goede samenwerking en ervaren trainers.
Wij raden Huschka iedereen aan!
Huschka klant Naturalis

Marcel Ravensbergen, Veiligheidscoördinator Museum NaturalisMuseum Naturalis Leiden

“Museum Naturalis neemt sinds 2018 veiligheidscursussen af bij veiligheidsopleidingen, Huschka Safety Services. De BHV-EHBO instructeurs zijn altijd goed gemotiveerd en spelen goed in op de wensen van de klant. De administratie is ook goed op orde o.a. snel antwoordt op al je vragen, telefonisch bereik, certificering, planning en de leslocaties zijn altijd up-to-date.”
Huschka klant KOK Kinderopvang

Justin GublerKOK Kinderopvang Katwijk

“Met KOK Kinderopvang maken wij al jaren naar volle tevredenheid gebruik van de EHK en BHV cursussen bij Huschka Safety Services. Dit doen wij incompany en laten onze medewerkers zichzelf inschrijven via het systeem van Huschka. Dus wij hebben er zelf weinig omkijken naar en Huschka regelt het voor ons. Hiernaast erg fijne contactpersonen en bekwame instructeurs.”
Huschka klant Zorg en Zekerheid

Ploegleiders BHVZorg en Zekerheid Leiden

“Sinds vele jaren maken wij tot volle tevredenheid gebruik van de trainingsmogelijkheden van Huschka. Zo verzorgen zij voor ons de trainingen BHV voor al onze BHV-ers. Dit doen we soms op locatie bij Huschka, maar ook is de mogelijkheid er voor ‘onsite’ zoals wij dat meestal laten verzorgen. We hebben de trainingen AED/BLS afgenomen die we aangeboden hebben aan vele collega’s, maar ook de opleidingen voor (herhaling) BHV en ploegleider verzorgen ze voor ons.”
Huschka klant sportfondsen

Kees KoningsSportfondsen Leiderdorp

“Huschka is een opleidingsinstituut waar je personeel wordt opgeleid onder een hoge kwaliteit. Het contact als organisatie met de opleider verloopt altijd goed. Mocht er maatwerk nodig zijn, zullen zij altijd zoeken naar een oplossing hiervoor. Om deze reden zouden wij voor geen goud met een andere organisatie in zee willen.”
Huschka klant de Kinderhaven

Ans de HaasKinderopvang en BSO De Kinderhaven Leiden

“Via Huschka nemen wij al jaren de opleidingen Eerste Hulp bij werken met Kinderen (EHK) en BHV af. De theorie van E-Learning gemakkelijk thuis en op locatie de praktijk. Dit tot tevredenheid van alle medewerkers.”